Nepremičnine v Dubaju: v zadnjem tednu decembra 2022 – za 2,6 milijarde dolarjev sklenjenih poslov in 2790 realiziranih nepremičninskih transakcij.

Kot naslovna fotografija Burj KHALIFE, so nepremičnine v Dubaju poletele v višave.
Tako si roke manejo prodajalci vseh luksuznih nepremičnin kot tudi nepremičninske družbe, ki posredujejo pri tovrstnih poslih.


Iz tega je moč sklepati, da so imele tako nepremičninske družbe, kot tudi investitorji, odvetniki in notarji, največji razvijalci nepremičninskih projektov, kot ste med drugim Emaar grupa in Damag, polne roke dela do iztekajočih se trenutkov v letu 2022.

Photo by Ashim D’Silva on UnsplashDubai, United Arab Emirates

Po poročanju Arabian Business-a, je
Ministrstvo za zemljišča (DLD) objavilo uradne podatke.

Poročilo DLD je pokazalo, da je bilo 179 parcel prodanih za 379 milijonov dolarjev (1,39 milijarde AED), medtem ko je bilo 2071 stanovanj in vil kupljenih za 1,5 milijarde dolarjev (5,64 milijarde AED).

Najboljše tri transakcije so bile zemljišča v Marsi Dubaj, prodana za 63 milijonov dolarjev (229,71 milijona AED), sledijo zemljišča, prodana za 48 milijonov dolarjev (175 milijonov AED) v industrijskem območju 1 Jebel Ali, in zemljišča, prodana za 26 milijonov dolarjev (95 milijonov AED) v Palm Jumeirahu.

Prodaja nepremičnin v Dubaju
Al Hebiah Fifth je zabeležil največ transakcij v tem tednu s 95 prodajnimi transakcijami v vrednosti 65 milijonov dolarjev (237,14 milijona AED), sledi Jabal Ali First s 24 prodajnimi transakcijami v vrednosti 21,6 milijona dolarjev (79,4 milijona AED) in Al Yufrah 2 z 10 prodajnimi transakcijami v vrednosti 3,3 milijona dolarjev (12 milijonov AED).

Najboljši trije prenosi za stanovanja in vile so bili stanovanje, prodano za 92 milijonov dolarjev (336 milijonov AED) v Trade Centre, drugo stanovanje, prodano za 36 milijonov dolarjev (133 milijonov AED) na otoku 2, in tretje stanovanje, prodano za 35 milijonov dolarjev (127 milijonov AED) na otoku 2.

Vsota hipotekarnih nepremičnin v tem tednu je znašala okoli 544 milijonov dolarjev (2 milijardi AED), največ pa je bilo zemljišče v Jumeirah First, zastavljeno za 139 milijonov dolarjev (511,5 milijona AED).

Šejk Mohamed bin Rashid je v teh dneh objavil ključne prednostne naloge ZAE za leto 2023:
Narodna identiteta, čisto okolje in kakovostno izobraževanje, bodo v osrčju razvoja države v prihodnjem letu.

Photo by Zosia Korcz on UnsplashSouk Madinat Jumeirah, Dubai, United Arab Emirates

Dubaj želi postati svetovna metropola varnega in hkrati luksuznega življenja, ki prebivalcem omogoča kvalitetno bivanje in investitorjem različne portfelje izjemnih investicijskih in hkrati varnih naložb, z visokimi donosi.

V ta namen razvijajo in gradijo tudi vedno nove prestižne hotele in atrakcije, luksuzne vile ter razkošne apartmaje ter velike trgovske centre z bogato ponudbo prestižnih blagovnih znamk.
V zadnjem času pa razvijajo tudi segment lastne agrokulture, za kvalitetnejšo samooskrbo s prehrano.

Photo by Anjana Nair on UnsplashDubai Safari Park – Dubai – United Arab Emirates

Njihova usmeritev torej ni samo, kako pridobivati vedno nove investitorje, temveč tudi, kako prebivalcem omogočiti kvalitetno vodo, hrano ter paleto aktivnosti, ki jih človek v takšni svetovni metropoli želi in pričakuje.

Photo by Bowcek Don Josemar on UnsplashMiracle Garden – Dubai – United Arab Emirates

Velike investicije so namenjene ozelenitvi mesta, parkom in tudi kolesarskih potem.
Puščava je sama po sebi izjemno zanimiva tako za turiste Dubaja, kot tudi njihove prebivalce.
Sončni zahodi so v puščavi posebno doživetje.

Photo by Ishan @seefromthesky on Unsplash“Dubaj”


Ko pade zastor noči in se na jasnem arabskem nebu zalesketa na milijone zvezd, pa je to zagotovo dogodek, ki ne pusti prav nikogar ravnodušnega.


Tudi Dubai si želi s svojo vizionarsko in zeleno obarvano vizijo razvoja mesta in regije, na zemljevidu sveta, dodati svoj in hkrati unikaten trajnostni pečat razvoja.

Nekaj česar ne smete zamuditi, ko obiščete DUBAI.

Vabimo Vas na potep po Dubaju in občudovanja vrednih luksuznih nepremičninah, ki so v zadnjih 50 letih kot gobe po dežju, zrastle sredi puščave.

Nepremičnine so resnično novo zlato …

Spodaj lahko pogledamo, kako živijo najbogatejši Dubajčani

Kako kratek čas za ustvarjanje tako luksuznega mesta. 

Če je svetloba v Tvojem srcu, bos našel svojo pot domov.”– (RUMI)

Če želite investirati v nepremičnine v Dubaju, nas lahko pokličete ali nam pišete:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.