Dubaj – svetovna meka luksuznih nepremičnin

Odletimo danes z letalom v Dubai.

Photo by fahrul-azmi on Unsplash, “Plane”

Vabimo Vas, da se nam pridružite na potepanju po Dubaju.

Dubaj, prestižna svetovna prestolnica luksuznih nepremičnin in hotelskih kompleksov – eden od Združenih arabskih emiratov, ki je na obali Perzijskega zaliva, zgodovinsko znanem po gojenju biserov v preteklosti …

Meji na Abu Dhabi na jugu, Sharjah na severovzhodu in Oman na jugovzhodu.

Prvi pisni zapis o Dubaju kot mestu, prihajajo iz leta 1095 “Knjige geografije”, ki jo je napisal Abu Abdullah al-Bakri. V srednjem veku je bila to znana destinacija gojenja biserov in bogato trgovsko središče.

V tridesetih letih 20. Stoletja, ko je nastopila svetovna kriza, se je biserna industrija Dubaja zrušila. Njeno gospodarstvo se je po odkritju nafte leta 1971 znova začelo širiti. Istega leta se je Dubaju pridružilo še šest drugih emiratov, ki sestavljajo državo, imenovano Združeni arabski emirati (ZAE). Do leta 1975 se je prebivalstvo več kot potrojilo, saj mesto za svoj razvoj v industriji in gradbeništvu ter turizmu zaposluje veliko število tujih delavcev, ki prihajajo iz različnih držav sveta.

Photo by Studio da Vinci.

Dubaj (arabsko دبي Dubayy) je največje mesto v Združenih arabskih emiratih in glavno mesto istoimenskega emirata, enega od sedmih, ki sestavljajo državo. V njem živi približno 2,1 milijona ljudi, kar je devet desetin vsega prebivalstva emirata.

Od začetka 21. stoletja slovi kot prizorišče megalomanskih gradbenih projektov, med katerimi izstopajo denimo najvišji nebotičnik na svetu Burdž Kalifa, super veliko letališče Dubai World Central – Al Maktoum in nekaj luksuznih umetnih otočij pred obalo (Palmovi otoki, Svet ipd.).

Photo by Christop Shulz on Unsplash “Dubaj”

Zdaj je Dubaj eno najbolj obiskanih turističnih in poslovnih središč na svetu. Po različnih indeksih stroškov prebivanja za tujce se uvršča med 25 ali celo deset najdražjih mest na svetu. Hkrati je po anketi svetovalnega podjetja Mercer mesto z najvišjo kakovostjo bivalnega okolja med vsemi mesti v skupni regiji Srednji vzhod/Afrika.

Photo by Studio da Vinci.

Cene nepremičnin so se na vrhunskih lokacijah Dubaja v zadnjih 12 mesecih zvišale za kar 90 %.

Zvišanje cen luksuznih vil in apartmajev so spodbudili posamezniki iz tako imenovane skupine zelo premožnih posameznikov iz celega sveta, imenovanih UHNWI (Ultra high-net-worth individual), ki se zgrinjajo na trg nepremičnin v tem emiratu.

Photo by Studio da Vinci.

Raziskavo je izvedlo nepremičninsko svetovalno podjetje Knight Frank.

»Vrednosti prvovrstnih nepremičnin v Dubaju se še naprej krepijo in so zrasle za 29 % samo v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Najbogatejši ljudje na svetu se vedno bolj odločajo za investicije v luksuzne nepremičnine, ampak ne kot naložbo, temveč iz razloga, da bodo v tem mestu luksuza in prestiža tudi živeli.

Ta trend označuje pomemben odmik od prejšnjih dveh tržnih ciklov emirata, kjer je bil prevladujoč okus kupcev povezan z nakupi z možnostjo oddaje ali nakupa z zamenjavo,« je povedal Faisal Durrani, partner Knight Franka in vodja raziskave na Bližnjem vzhodu.

Na nekaterih lokacijah, kot je Palm Jumeirah, so se cene v primerjavi z začetkom pandemije dvignile za več kot 100 %. Prodaja izjemno kakovostnih luksuznih vil, ki se nanaša na nepremičnine s ceno nad 10 milijonov dolarjev, je prav tako dosegla nove višine. Letos je bilo doslej registriranih 152 prodanih luksuznih nepremičnin, kar je zasenčilo 93 nepremičninskih transakcij najdražjih nepremičnin v letu 2021.

Od teh 152 poslov se jih je 93 zgodilo samo v tretjem četrtletju leta 2022.

Photo by Tabreez on Unsplash, “Pace e Luce Raffles The Palm Dubai – The Palm Jumeirah

Večino zelo bogatih mednarodnih kupcev privlači glamurozen in luksuzen življenjski slog sonca, morja in peska, zabave, nakupovanj ter prestiža vseh vrst v Dubaju.

Običajno se investicija začne z nakupom luksuzne vile ali apartmaja s čudovitim razgledom. Ravno na tem segmentu luksuznih nepremičnin se povpraševanje še naprej krepi. Mesto je pravkar postavilo novo rekordno ceno s prodajo »82 milijonov dolarjev vredne hiše na otoku Palm Jumeirah,« je povedal Andrew Cummings, partner Knight Frank in vodja glavnega stanovanjskega oddelka.

Dubaj se kot sodobno mesto ponaša s sodobno arhitekturo luksuznih poslovnih zgradb in apartmajskih naselij kot tudi luksuznih vil.

Photo by David Rodrigo on Unsplash, “Dubaj”

Življenje v tej svetovni meki omogoča vsakemu posamezniku res izjemen izbor dejavnosti in možnosti poslovnega udejstvovanja ter povezovanja.

Knight Frank pričakuje, da se bo povpraševanje še naprej povečevalo, pri čemer se bodo cene nepremičnin v Dubaju predvidoma do konca leta zvišale še za 5-7 %.

Približno 10 km od morske obale lahko kupite enosobni apartma že za 130.000 EUR, medtem ko luksuzni apartmaji v samem centru Dubaja, z najlepšimi razgledi, dosegajo cene od 500.000 EUR navzgor. Za nakup nove luksuzne vile pa bo treba seči mnogo globlje v žep. Cene se tu gibljejo od 1 mio EUR in več.

Kakorkoli se že svet vrti, v Dubaju skoraj vse dni v letu sije sonce.

Photo by Ryan Miglinczy on Unsplash, “Dubaj ponoči”

Bogata izbira luksuznih nepremičnin, hotelov, največji trgovski center na svetu in najvišja stavba na svetu, privabljajo iz leta v leto več turistov in tudi investitorjev. Vizija in strategija razvoja mesta Dubaj pa je usmerjena v nove, še bolj glamurozne in luksuzne nepremičninske ter turistične projekte, o čemer bomo pisali v naslednjih blogih, zato Vas vabimo, da nas spremljate še naprej.

Photo by Clay Banks on Unsplash, “Burj Khalifa”

Naša nepremičninska družba Studio da Vinci d.o.o. sodeluje z najprestižnejšimi nepremičninskimi družbami v Združenih Arabskih Emiratih.

Zato ste prisrčno vabljeni, da nas kontaktirate, če Vas je zamikal nakup luksuzne nepremičnine v Dubaju.

Z veseljem Vam bomo svetovali pri nakupu nepremičnine in Vas vodili skozi celoten postopek nakupa nepremičnine.

In kdo vlada Dubaju?

Zdaj pa je čas za sprostitev in užitek:

Prisluhnete lahko glasbi, ki se letos posluša v dubajskih lokalih:

Kaj pa tole: »Habibi come to Dubai«?

in »One night in Dubai«?

Habibi

Habibi I love you

Pogledamo lahko še najvišjo stolpnico na svetu:

Ter spektakularne, dih jemajoče dubajske fontane:

Vabimo Vas na ogled 10 največjih znamenitosti Dubaja:

Verjamemo, da bi želeli raziskovati naprej:

Še utrip Dubaja podnevi in ponoči:

in čisto za konec …Vas vabimo še v Dubajsko puščavo:

»V puščavo odhaja človek s svojimi demoni in se vrača iz nje s svojimi angeli…«

In še za radovedno raziskovanje podmorskega sveta:

Zdaj pa: »Od višine se zvrti« – razgled z najvišje stolpnice na svetu:

Našteli smo Vam kar nekaj razlogov za prvi ali ponovni obisk Dubaja.

Vedno dobrodošli tudi v naši agenciji: Studio da Vinci d.o.o.

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.