Nepremičnine v Dubaju vztrajno rastejo

Nepremičnine v Dubaju vztrajno rastejo, saj je bilo januarja 2023 zabeleženih 689 prodaj hotelov in komercialnih nepremičnin, skupno vrednih 1,3 milijarde AED. Številke kažejo, da ostaja industrija nepremičnin v Dubaju središče investicij in poslovanja, pa tudi priljubljeno mesto za bivanje in prebivanje.

Rekordna prodaja hotelov in komercialnih nepremičnin v Dubaju

Prodaja hotelskih nepremičnin je predstavljala večino prodaje, z 243 prodajami apartmajev v hotelih v vrednosti približno 680 milijonov AED. Najdražji prodani apartma je bil v Jumeirah Beach Residences, ki se razprostira na več kot 5.010 kvadratnih metrov in ima 5 sob, za kar je bilo plačanih 47,5 milijona AED. 149 prodanih hotelskih sob je bilo skupaj vrednih 200 milijonov AED.

Dubaj_Studio da Vinci

Photo by Christoph Schulz on UnsplashDubai, United Arab Emirates

V sektorju komercialnih nepremičnin je bilo zabeleženih 186 prodaj pisarn, v skupni vrednosti 319 milijonov AED. Najvišjo vrednost posla so dosegli v Business Bay, kjer so za 4.186 kvadratnih metrov pisarniškega prostora plačali 22,4 milijona AED. V januarju je bilo prodanih tudi 111 trgovin v skupni vrednosti 160 milijonov AED.

Številke za januar 2023 nadaljujejo pozitivni trend iz leta 2022, ko je bil dosežen rekordni porast transakcij in prodaje. Trg nepremičnin v Dubaju je zabeležil porast transakcij za kar 44,7 %, kar je doseglo 430,26 milijard AED. Število transakcij se je povečalo za 46,23 %, kar predstavlja 122.044 transakcij, v primerjavi s 83.456 transakcijami prejšnjega leta. Prodaja nepremičnin se je povečala za 78 %, skupaj 265,5 milijarde AED v letu 2022, v primerjavi s 148,99 milijarde AED v letu 2021. V letu 2022 je bilo sklenjenih 97.478 transakcij, v primerjavi s 60.213 transakcijami v prejšnjem letu.

Dubaj_Studio da Vinci

Photo by Wael Hneini on UnsplashDubai, Dubai, United Arab Emirates

Te številke kažejo na trdnost sektorja nepremičnin v Dubaju in njegovo privlačnost kot globalne destinacije za investicije, poslovanje in življenjski slog. Poglejmo podrobneje, kaj te številke pomenijo za sektor nepremičnin v Dubaju in kateri dejavniki prispevajo k njegovi rasti.

Uspešnost trga

Nepremičnine v Dubaju so nadaljevale svojo uspešno rast januarja 2023, ko je bilo zabeleženih prodaj hotelov in komercialnih nepremičnin, v skupni vrednosti 1,3 milijarde AED. Ta rast je nadaljevanje pozitivnega trenda, ki smo ga videli v letu 2022, ko je trg doživel rekordni porast transakcij in prodaje. Rast trga nepremičnin v Dubaju lahko pripisujemo več dejavnikom.

Dejavniki, ki prispevajo k rasti trga nepremičnin v Dubaju

Gospodarska stabilnost in diverzifikacija: Gospodarstvo Dubaja se v zadnjih letih diverzificira, saj se umika odvisnosti od nafte in se osredotoča na druge sektorje, med drugim tudi na nepremičnine. To je pripeljalo do bolj stabilnega gospodarskega okolja, ki je povečalo zaupanje investitorjev in pritegnilo več naložb na trg nepremičnin.

Strateška lokacija: Strateška lokacija Dubaja, ki povezuje Vzhod in Zahod, ga je naredila privlačno središče za globalna podjetja in investitorje. Njegova lokacija na križišču glavnih trgovinskih poti ga je naredila pomembno središče za trgovino, logistiko in finance, kar spodbuja povpraševanje po nepremičninah.

Turizem: Dubaj je globalna turistična destinacija, ki vsako leto privabi milijone obiskovalcev. Turistična industrija je spodbudila povpraševanje po hotelih, letoviščih in drugih nepremičninah za gostinstvo. Nedavni Expo 2020 je tudi prispeval k rasti trga nepremičnin v Dubaju.

Photo by “Studio da VinciDubaj – EXPO

Skupaj ti dejavniki prispevajo k rasti trga nepremičnin v Dubaju in potrjujejo njegovo privlačnost kot globalne destinacije za investicije, poslovanje in predvsem luksuzni življenjski slog.

Dubaj, svetovna prestolnica prestižnih blagovnih znamk in glamuroznega načina življenja, je privlačna tako za investitorje kot tudi za turiste.

Turistične atrakcije, luksuzne vile, razkošno opremljeni apartmaji s pogledi na morje,  izjemno bogata ponudba trgovskih centrov in predvsem živo nočno življenje, uvršča DUBAJ na zemljevid svetovnih destinacij, ki so vedno bolj priljubljene.

Sledi še kratek skok v Dubaj, mesto, ki nikoli ne spi …

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.