Nakup nepremičnine na Hrvaškem

Nakup nepremičnine na Hrvaškem je za mnogo Slovencev še vedno nekaj nezaželenega. Kljub temu se nepremičninski strokovnjaki strinjajo, da lahko dosegamo zavidljive rezultate, če pristopimo k nakupu na primeren način. Ključno je, da budno spremljamo dogajanje na trgu nepremičnin in se trudimo zadovoljiti vse naše potrebe in zahteve.

Cene nepremičnin na Hrvaškem se lahko razlikujejo glede na lokacijo, vendar so lahko primerljive s slovenskimi nepremičninami tudi do 20 % nižje. Tako nakup nepremičnine na Hrvaškem lahko predstavlja zanimivo in privlačno investicijsko priložnost.

Photo by Adrien Brun on UnsplashKorčula, Korčula, Croatia”

Ker se približuje poletje in mnogi Slovenci razmišljajo o hrvaški obali, smo se odločili, da predstavimo osnove tovrstnega nakupa. Varnost in preglednost posla sta ključnega pomena – ne glede na lokacijo nepremičnine, ki jo želite kupiti. Pri nakupu nepremičnine je priporočljivo sodelovati s strokovnjaki s področja nepremičnin – uveljavljeno nepremičninsko agencijo, ki je ustrezno zavarovana za odgovornost, v skladu z veljavno zakonodajo.

Za slovenske kupce je najenostavnejše skleniti dogovor o posredovanju z nepremičninsko agencijo iz Slovenije, ki deluje tudi na območju Hrvaške. To olajša komunikacijo in morebitno reševanje sporov. Stranka in nepremičninska agencija se lahko dogovorita o pristojnosti sodišča za reševanje sporov, (kar je običajno v Sloveniji.)

Photo by Hilthart Pedersen on UnsplashKorcula Old Town, Korčula, Croatia

Da bi uspešno kupili nepremičnino na Hrvaškem, je ključnega pomena, da si izberemo ustrezno strokovno pomoč, da hkrati budno spremljamo potek procesa in vodimo posel na način, da bomo izpolnili vse svoje želje in pričakovanja.

Za podrobnejše informacije o postopku nakupa nepremičnine na Hrvaškem je priporočljivo, da se posvetujete z nepremičninskim strokovnjakom, ki Vam lahko nudi nasvete glede različnih možnosti nakupa in nam pomaga pri izboru najustreznejše nepremičnine, ki ustreza Vašim potrebam, pričakovanjem in možnostim.

Pomembno je tudi, da preverite vse zahtevane dokumente in dovoljenja za nepremičnino ter se seznanite s stroški, ki jih boste imeli pri nakupu. To vključuje tudi davek na promet nepremičnin, notarske stroške in stroške vpisa v zemljiško knjigo.

Za zagotovitev varnosti in preglednosti posla je priporočljivo, da prodajno pogodbo, sestavi pravni strokovnjak. V njej so poleg strank v kupoprodajni pogodbi navedeni vsi prodajni pogoji, vključno s ceno, načinom plačila ter datumom in načinom prenosa lastništva.

Pri nakupu nepremičnine na Hrvaškem je pomembno tudi upoštevati lokalno zakonodajo, saj se lahko razlikuje od slovenske. Zato je priporočljivo, da se seznanite s pravnim sistemom v državi, kjer kupujete nepremičnino.

Davki in nepremičnine

Davki in nepremičnine na Hrvaškem so pomembni vidiki nakupa nepremičnine. Nepremičninski trg na Hrvaškem je v zadnjih letih doživel velik porast, saj se je država odprla tujim investitorjem in turistom. Hrvaška je postala zanimiva za investitorje zaradi nižjih cen nepremičnin, atraktivne lokacije in dostopne cene življenja. Vendar pa je nakup nepremičnine na Hrvaškem lahko zapleten in stresen proces, ker baze nepremičnin niso med seboj usklajene in se ob tem pogosto dogaja, da je pred nakupom nepremičnine, potrebno reševati še različne pravne zaplete.

Ena od obveznosti, ki jo ima kupec nepremičnine na Hrvaškem, je plačilo davka na promet nepremičnin v višini 3 % pogodbene vrednosti. Kupec je dolžan plačati ta davek, čeprav je mogoče pogodbeno prenesti to obveznost na prodajalca. Davčni postopek se lahko včasih zavleče ali pa zahteva dodatne aktivnosti, ki jih je dolžan opraviti davčni zavezanec po zahtevi davčnega organa. Zato je zelo pomembno, da kupci vedo, kakšne so obveznosti glede davka na promet nepremičnin, preden se odločijo za nakup nepremičnine.

Naša nepremičninska agencija Vam lahko pomaga pri analizi vseh potrebnih dokumentov, usklajevanju kupoprodajne pogodbe in pri komunikaciji z davčnimi organi. S tem boste prihranili veliko časa in se izognili morebitnim zapletom, ki bi lahko nastali med postopkom nakupa.

Ko so izpolnjene vse formalne obveznosti, je čas za prevzem ključev in posest nepremičnine. Pravilna primopredaja vključuje natančen prenos vseh koncesijskih pogodb od prejšnjega lastnika na kupca. Pomembno je tudi natančno beleženje števcev za posamezno vrsto porabe ter opredelitev datuma primopredaje. Natančnost v tem delu je ključnega pomena, saj preprečuje nepotrebna prevzemanja stroškov in dolgov prodajalca, ki jih mora poravnati za nazaj, ne glede na to, da je lastnina prešla v last in posest novega lastnika.

Nakup nepremičnine na Hrvaškem zahteva premišljenost in strokovnost. Najlažji in najvarnejši način, kako pridobiti nepremičnino na Hrvaškem, je preko uveljavljene in izkušene nepremičninske družbe, ki sodeluje z lokalnimi agencijami. Ti poznavalci niso samo strokovnjaki za nepremičnine, ampak tudi lahko zagotovijo kupcu obilico informacij, ki vplivajo na kakovost sprejete odločitve za nakup nepremičnine na Hrvaškem in na zadovoljstvo ob uresničitvi.

Photo by Spencer Davis on UnsplashSplit, Croatia

Kupci se pogosto srečujete s težavami pri nakupu nepremičnine na Hrvaškem, zato je zelo pomembno, da izberete pravega nepremičninskega posrednika, ki pozna lokalni trg, zakone in postopke. Naša nepremičninska družba, ki ima dolgoletne izkušnje, Vam lahko zagotovi celovito podporo pri iskanju in nakupu nepremičnine na Hrvaškem. To vključuje pozicioniranje ustrezne mikrolokacije, iskanje primerne nepremičnine, pregled vseh dokumentov, analiza nepremičnine ter urejanje vseh pravnih in tehničnih formalnosti.

Kupci, ki se odločajo za nakup nepremičnine na Hrvaškem, morajo biti pozorni na različne dejavnike, kot so pravni status nepremičnine, možnost in predvsem pravica dostopa, velikost, cena, kakovost gradnje, oprema, urejenost mej, itd. Poleg tega morate biti pozorni tudi na morebitne davčne in pravne obveznosti. Vse to je lahko precej zapleteno in zahteva visoko strokovno znanje. Zato je primerno in priporočljivo, da se kot kupci odločite za uveljavljeno nepremičninsko družbo, ki Vam lahko zagotovi celovito podporo pri nakupu nepremičnine na Hrvaškem.

Kupci lahko izbirate med različnimi vrstami nepremičnin na Hrvaškem, kot so stanovanja, hiše, luksuzne vile in apartmaji, zemljišča, glamping enote, hoteli, kampi, marine, gostinski lokali, trgovski centri, itd. Vsaka vrsta nepremičnine ima svoje posebnosti in zahteva drugačen pristop pri nakupu. Zato je pomembno, da se tako kupci posameznih enot kot tudi investitorji za poslovne priložnosti, odločite za nepremičninsko družbo, ki ima izkušnje pri nakupu različnih vrst nepremičnin na Hrvaškem.

Photo by Adrien Brun on UnsplashCroatia

Nakup nepremičnine na Hrvaškem je lahko odlična investicija za prihodnost, saj se nepremičninski trg na tem delu sveta, še vedno razvija in ima velik potencial. Vendar pa je pomembno, da se kupci dobro pripravite za nakup, da se izognejo morebitnim težavam in zapletom.

Ob zaključku lahko rečemo, da nakup nepremičnine na Hrvaškem zahteva veliko znanja, izkušenj in premišljenosti. Uveljavljena nepremičninska družba je ključnega pomena za uspešen nakup nepremičnine na Hrvaškem, saj Vam kot kupcu lahko zagotovi celovito podporo pri nakupu Vaše željene nepremičnine v vseh fazah postopka nakupa.

Seveda pa ne prisegajo vedno vsi samo na nepremičnine. Vedno bolj cveti vzdolž celotne obale Jadranskega morja in njegovih otokov tudi navtični turizem.

Morje se v Dalmaciji še vedno ponaša s kristalno čisto vodo, poleg tega je turistom na voljo obilo kulinaričnih užitkov, zato se zgrinjajo na Hrvaško poleti tudi svetovno znana imena s področja športa, glasbe, filma, umetnosti in tudi politike.

Photo by Arno Senoner on UnsplashSplit, Croatia”

Vabimo Vas na ogled Hrvaških lepot ob zvokih Klape Intrade

Tu smo: tudi za Vas – Nepremičninska družba Studio da Vinci d.o.o.

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.