Tujci povečujejo povpraševanje po investicijah v španske nepremičnine, medtem ko se domačini že dalj časa ohlajajo …

ŠPANIJA.

MISTERIOZNA DEŽELA SIESTE IN FIESTE
Španija je bila naseljena že v paleolitiku, o čemer pričajo še danes bogate poslikave v jamah:
Castillo, Altamira in Pindal. Kasneje so polotok zavzeli Iberijci – po njih se je do dandanes ohranilo njihovo ime tega polotoka.
Leto 1200 pr. n. št. se omenja v zgodovini Španije kot obdobje, ko so iz severa ta čudoviti polotok, ki ga objemajo širna morja, zavzeli Kelti in tako pomešali svojo kri z lokalnim prebivalstvom.

Photo by Daniil Korbut on UnsplashBarcelona, Spain

Nato so se okoli leta 1100 pr. n. št. na tem predelu pojavili Feničani in Grki ter ustanovili svoje kolonije. Sledilo je obdobje Kartežanov, ki so svoje najmogočnejše kolonije osnovali na Ibizi in v Cartageni. V 2. Punski vojni (leta 201 pr. n. št.) pa so bili Rimljani tisti, ki so si želeli polastiti to področje in jim je v naslednjih dveh letih tudi uspelo. Pod Rimsko okupacijo je Španija ostala do 5. stoletja našega štetja. Leta 722 so Iberski polotok zavzeli Arabci in vladali v teh krajih do 1492.

Photo by Slow Ibiza on UnsplashIbiza, Spain

Zgodovina tega polotoka je ne samo izjemno bogata, temveč tudi po svoje zelo nemirna, saj so se tem območju skozi zgodovino zvrstili različni narodi in njihove raznolike kulture, kar je pustilo izjemno močan pečat tako krajem, pokrajini, nepremičninam, umetnosti in ne nazadnje tudi ljudem, ki so tu živeli in se povezovali.

Photo by alevision.co on UnsplashPalacio de Cristal, Madrid, Spain

Do prve polovice leta 2022, je bilo tuje povpraševanje za investicije v nepremičnine v Španiji, za 120 % večje, kot leta 2007, medtem ko si špansko povpraševanje ni opomoglo na raven iz leta 2007 in je bilo v tem istem obdobju, še vedno za 30 % nižje.

Tuje povpraševanje je tako pospeševalo prodajo nepremičnin na španskem stanovanjskem trgu. Hkrati je usahnilo povpraševanje največje skupine Britanskih kupcev, je poročal Spanish Property Insight.
Leta 2007 je domača nepremičninska mrzlica, prevladovala nad tujim povpraševanjem po nepremičninah – vse dokler nepremičninski balon ni počil.


Od takrat si je tuje povpraševanje hitro opomoglo in je do leta 2014 preseglo raven iz leta 2007, medtem ko se domače povpraševanje po nepremičninah, ni nikoli opomoglo, saj je bilo v prvi polovici leta 2022, še vedno 30 % nižje kot leta 2007.

Photo by Slow Ibiza on UnsplashIbiza, Spain


Prav odvisnost od rasti tujega povpraševanja je prispevala k okrevanju španskega nepremičninskega trga in tako podprla velik del gospodarstva.


Če primerjamo uspešnost tujih trgov v obdobju od leta 2007, se zdi, da se je najbolje odrezala Nemčija, saj se je njeno povpraševanje povečalo za 680 %, medtem ko je Združeno kraljestvo še vedno 30 % pod ravnjo iz leta 2007.


Zanimivo je, da sta špansko in britansko povpraševanje skoraj na istem mestu.
Leta 2007 je bilo britansko povpraševanje veliko zaradi močnega gospodarstva, medtem ko je bilo nemško gospodarstvo v težavah.


Številni nepremičninski agenti na Mallorci, ki so se zanašali na nemško povpraševanje, so se morali osredotočiti na britanski trg, da so lahko preživeli.

Pa poglejmo, kaj vse si lahko ogledamo in počnemo na Mallorci.

Gremo na Ibizo, kjer se zabava ob morju nikoli ne konča?

In skočimo še na potep po Barceloni, mestu bogatem z Gaudijevo arhitekturo in španskim temperamentom.

In za konec lahko prisluhnete še španskemu osvajalcu ženskih src …

Morda Vas čaka ljubezen Vašega življenja prav v tem delu sveta, deželi sieste in hkrati temperamentne glasbe ter zabav dolgo v noč …

Zato se hitro zavrtite na glasbo ŠPANSKEGA Flamenka….

Photo by Giuseppe Bandiera on UnsplashCapdepera, Spain

Lahko pa se popeljete z našimi poslovnim partnerjem Jetex, ki bo poskrbel za vse vaše želje ..

 In ne pozabite s seboj vzeti se svojega štirinožnega prijatelj … Zelo Vam bo hvaležen…

Ali pa Vas vabi nepremičnina, da si jo privoščite in pri tem Vam lahko pomaga Studio da Vinci.

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.