Globalno segrevanje: Teh 7 čudovitih mest bi lahko v samo 7 letih zalilo morje

Globalno segrevanje je že dolgo postalo resničnost, ki jo občutijo ljudje po vsem svetu, tudi v svetu nepremičnin. Žal pa je topljenje ledenikov in naraščanje morske gladine le ena od številnih posledic segrevanja, ki lahko v prihodnosti povzročijo velike težave za nepremičninski sektor. Na žalost lahko ta trend v prihodnosti povzroči hude težave za nekatera od naših najlepših mest in nepremičnine v njih. V tem članku si bomo ogledali sedem čudovitih mest, ki bi lahko v samo sedmih letih popolnoma izginila pod morsko gladino, če ne bomo ukrepali.

Kaj povzroča naraščanje morske gladine?

Glavni krivec za naraščanje morske gladine je taljenje ledenikov in zamrznjene morske vode na severnem in južnem tečaju. Topljenje ledenikov povečuje količino vode v oceanu, kar poveča nivo morske gladine. Poleg tega pa globalno segrevanje povzroča tudi termalno raztezanje morske vode, kar prispeva k naraščanju nivoja.

Teh 7 čudovitih mest, ki bi lahko izginila pod morsko gladino:

Benetke, Italija

Miami, Florida, ZDA

Bangkok, Tajska

Sydney, Avstralija

Amsterdam, Nizozemska

Tokio, Japonska

New York, ZDA


Benetke, Italija

Benetke so eno najbolj priljubljenih turističnih mest na svetu, znane po svojih kanalih in romantični arhitekturi. Žal pa so ob obali Jadranskega morja in so izpostavljene naraščajoči morski gladini, kar lahko v prihodnosti povzroči velike težave za prebivalce in njihove nepremičnine, ki bodo popravljene. Po nekaterih napovedih bi lahko bila Benetke popolnoma pod vodo že do leta 2030, kar bi lahko imelo velike posledice za nepremičninski trg v mestu.

Benetke_Studio da vinci

Photo by Ricardo Gomez Angel on UnsplashVenice, Italy


Miami, Florida, ZDA

Miami je eno najbolj znanih in obiskanih turističnih mest v ZDA, ki slovi po svojih luksuznih nepremičninah ob obali Atlantskega oceana. Vendar pa je mesto že zdaj podvrženo naravnim nesrečam, kot so orkani in poplave, kar lahko ima velike posledice za samo mesto. Naraščajoča morska gladina bi lahko v prihodnosti povzročila popolno potopitev tega mesta, kar bi lahko imelo katastrofalne posledice za lastnike luksuznih vil v tem območju.

Photo by Gautier Salles on UnsplashMiami, USA


Bangkok, Tajska

Bangkok je eno najbolj gosto naseljenih mest na svetu. Žal pa leži na ravni nižini, kar ga izpostavlja povečanemu tveganju poplav. Po napovedih se lahko morska gladina v Bangkoku dvigne, na kar 60 centimetrov do leta 2050, kar bi lahko imelo katastrofalne posledice za prebivalce in njihove domove. Poleg tega bi lahko popolnoma izginila tudi kulturna in lepota tega prelepega mesta.

Photo by Braden Jarvis on UnsplashBangkok, Thailand


Sydney, Avstralija

Sydney je priljubljeno mesto v Avstraliji, ki ima tudi veliko nepremičnin tik ob obali. Mesto slovi po svojih plažah, mestnih znamenitostih in lepoti narave. Žal pa se tudi Sydney ni mogel izogniti vplivom naraščanja morske gladine. Nekateri deli mesta, vključno z ikonično operno hišo in priljubljenim Bondi Beachom, bi lahko bili v prihodnosti popolnoma poplavljeni, kar bi lahko imelo katastrofalne posledice za lastnike nepremičnin ob obali.

Photo by Photoholgic on UnsplashSydney Harbour Bridge, Sydney, Australia


Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je eno najlepših evropskih mest, ki slovi po svojih kanalih, muzejih in edinstveni arhitekturi. Vendar pa se Nizozemska že stoletja sooča z naraščajočo morsko gladino in več kot polovica države je pod morsko gladino. Kljub temu pa se tudi Amsterdam bori z vplivom naraščanja morske gladine.


Tokio, Japonska

Tokio je eno največjih mest na svetu in gospodarsko središče Japonske. Mesto leži ob obali Tihega oceana in je že zdaj ogroženo zaradi naravnih nesreč, kot so tajfuni in potresi. Naraščanje morske gladine bi lahko povzročilo poplave in škode, ki bi jih bilo težko popraviti.


New York, ZDA

New York je eno največjih in najpomembnejših mest na svetu. Leži ob obali Atlantskega oceana in je že zdaj podvržen naravnim nesrečam, kot so orkani in poplave. Naraščajoča morska gladina bi lahko v prihodnosti popolnoma potopila mesto, kar bi imelo katastrofalne posledice za ameriško gospodarstvo in prebivalce mesta.


Kaj lahko storimo?

Čeprav se morda zdi, da so te napovedi neizogibne, pa obstajajo načini, kako se lahko zmanjša vpliv naraščanja morske gladine. Med temi načini so zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, spodbujanje trajnostne rabe virov in zmanjševanje količine odpadkov. Poleg tega pa lahko tudi vsak izmed nas prispeva k boju proti naraščanju morske gladine z manjšo porabo vode, zmanjševanjem odpadkov in uporabo trajnostnih načinov prevoza.

Onesnaženost našega planeta iz leta v leto narašča, samo onesnaženost plastike v morju se širi v neslutene razsežnosti …

Ste se mora že vprašali, kako lahko vsak izmed nas pripomore k zmanjšanju zastrupljanja našega bivalnega okolja?

Morda je “dan D” za Vas prav danes in si napišete, kje vse boste v prihodnje Vi delovali drugače kot danes in v preteklosti.

Vsako naše dejanje šteje in vsak naš glas: ZA ČISTEJŠI PLANET.

Zaključek

Naraščanje morske gladine je resen problem, ki lahko ima katastrofalne posledice za nekatera od najlepših mest na svetu. Če ne ukrepamo, bi lahko v samo nekaj letih popolnoma izgubili ta mesta in s tem del naše kulturne dediščine. Zato je pomembno, da se zavedamo resnosti tega problema in ukrepamo, da bi ohranili naš planet za prihodnje generacije.

Photo by Tam Minton on UnsplashAntarctica

Antarktika, dežela tisočerih skrivnosti in božanskih ter barvitih razgledov … Dom mnogih vrst pingvinov, ptic ter drugih vrst živali …

S svojo tišino nemo opozarja na veliko krivico, ki jo sodobna civilizacija povzroča njej in vsem njenim živalskim prebivalcem.

Košček ledenega raja na našem planetu, ki izginja …

Je še čas, da jo doživimo v živo ali se odpravimo vsaj na virtualno potovanje v osrčje njene naravne miline … Morda najdete v njej tisti izgubljeni košček sebe, ki Vas bo nagovoril: »Vredno se je potruditi, da obstane nam in vsem našim zanamcem …« ANTARKTIKA, dežela, ki jo moramo ohraniti za vsako ceno.

Mogoče pa se zamislite ob spodnjem video posnetku …

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.