Velik padec cen nepremičnin na Novi Zelandiji

Nepremičninski trg zadnja leta doživlja velike vzpone in tudi padce.

Photo by Patrick Pellegrini on UnsplashBlue hour in Auckland, Auckland, New Zealand

Eno izmed tržišč, kjer beležijo drastičen padec cen nepremičnin in izjemno upočasnjeno prodajo, je trenutno Nova Zelandija, ki je leta 1840 postala angleška kolonija.

Zgodovinski zapisi sicer datirajo odkritje Nove Zelandije v čas 1200-1300 našega štetja, ko so jo odkrili Maori.

Iz tistih časov pa do danes je preteklo že veliko rek in potokov, ustavilo se je veliko mlinskih koles … med drugim pa se je ustavilo tudi veliko nepremičninsko kolo, zato so lastniki nepremičnin, v želji po prodaji, primorani posegati po povsem novih in nekonvencionalnih marketinških rešitvah.

Photo by Ken Cheung on UnsplashChurch of the Good Shepherd Pioneer Drive, Lake Tekapo, New Zealand

Photo by Sulthan Auliya on UnsplashMount Taranaki, Taranaki, New Zealand

Ena izmed njih je, da Vas ob nakupu hiše čaka v garaži tudi povsem nov avto Tesla. Da prav ste prebrali in ne samo to: tudi avtu lahko predhodno sami izberete barvo, ki se najbolj prilega Vašemu okusu ali življenjskemu stilu.

Dve muhi na en mah

Auckland, največje novozelandsko mesto z 1,3 milijona prebivalci, daje vtis mesta z umirjenim življenjem … Novozelandci radi živijo v hišah z velikimi vrtovi.

V stanovanjski soseski, imenovani Flat Bush, se prodaja hiša s štirimi spalnicami, za 1 milijon EUR. V tem času je pot na trg nepremičnin našlo okoli 400 luksuznih nepremičnin, ki so na prodaj na tem območju.

Photo by Samuel Ferrara on UnsplashAuckland, New Zealand

Lastniki nepremičnin oziroma njihove nepremičninske družbe jih prodajajo že več mesecev in spuščajo njihove cene. Še več, začeli so ustvarjati trend: »kdo bo potencialnim kupcem ponudil najboljšo oziroma najbolj privlačno dodano vrednost«.

 Neki lastnik nepremičnine se je tako odločil za posebno marketinško potezo in reklami za novo zgrajeno luksuzno vilo v elitni soseski, dodal, kar novi avtomobil in to ne svojega.

 Če smo čisto natančni, prejme kupec, ob nakupu nove luksuzne vile, še novo električno vozilo Tesla, vredno približno 40.000 evrov.

Oglas se glasi:

»Povsem nova Tesla in nov dom!«

Prodajalec namreč upa, da se bo našel nekdo, ki ga bo ponudba novozgrajene luksuzne vile, premamila ravno zato, ker ga bo v garaži čakalo še novo električno vozilo Tesla verjetno ravno pravšnje zanj ali za njo …

Photo by Charlie Deets on Unsplash“Tesla”

Ne nazadnje je Nova Zelandija znana po čudovitih naravnih lepotah, med katerimi poleg morja in čistih rek, kraljujejo tudi ugasli vulkani.

Le kdo si ne bi želel oprtati nahrbtnika in se podati po teh neskončnih poteh misteriozne zgodovine Maorov?

Photo by Nik Shuliahin on UnsplashHooker Valley Track, Mount Cook National Park, New Zealand”

Morda bodo Maori s svojimi divjimi plesi pregnali tudi ta velik nepremičninski val, ki je cene na Novi Zelandiji pljusknil na tako nizke stopnice.

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.