Opatija… skrivnostna lepotica Jadrana, kjer cene luksuznih nepremičnin letijo, kot galebi: proti nebu

vila opatija studio da vinci nepremičnine

..obstaja več kot »samo nekaj«, v tem prikupnem obmorskem – hrvaškem letovišču, imenovanem Opatija.

V središču Opatije stoji dominantna Cerkev sv. Jakova, ki je  ena izmed najpomembnejših starih nepremičnin v Opatiji.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

Zgodovina historičnega in izjemno slikovitega mesta Opatija je usodno povezana s to cerkvijo in njenim samostanom, saj je središče dobilo ime ravno po tem samostanu.

Točnega leta izgradnje zgoraj omenjene cerkve – tega čudovitega sakralnega objekta, ni nikjer zapisanega.

Zgodovina govori o tem, da je bil najverjetneje zgrajen leta 1420 kot kolonija Benediktancev, ki so pobegnili iz samostana sv. Petra, v Rožacu.

To je najstarejši, katoliški meniški red v Zahodni Evropi. Le štiri stoletja po gradnji njihove cerkve se je Opatija iz majhnega in skromnega ribiškega naselja, začela razvijati v prestižno počitniško središče za elito Austroogrske in ostalih dežel naokoli.

Prvo počitniško hišo v Opatiji, nepremičnino – imenovano Villo Angiolina, je dal graditi Iginio Scarpa, daljnega leta 1844.

Letnica, ki je pustila močan pečat v tem prestižnem jadranskem mestecu, saj se šteje kot začetek luksuznega turizma na Jadranu.

V zgodovinski Villi Angiolini, danes luksuzni rezidenci, kjer lahko rezervirate svoj oddih, so gostili številne znamenite zgodovinske osebnosti, med drugim tudi avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, cesarico Marijo Ano in bana Josipa Jelačića.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

Le štiri desetletja kasneje so odprli prvi hrvaški hotel pod imenom Quarnero – današnji Hotel Kvarner. Je zgradba z izjemno arhitekturo, ki je bila zgrajena v rekordnem času desetih mesecev.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

A sloves Opatije ni bil ustvarjen čez noč. Postala je eden izmed najprestižnejših biserov Jadrana in  priznano svetovno zdravilišče, predvsem za bolnike s pljučnimi boleznimi. V tistem obdobju  so jo primerjali z Nico, na Azurni obali. Takrat so tudi nastale številne prečudovite vile, ki jih še danes krasi arhitektura takratnega časa. Podnebje v tem mestu je izjemno zdravilna in oživlja ne samo telo, temveč tudi dušo.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

Luksuzni hoteli so bili od časa izgradnje pa do danes, že večkrat prenovljeni, a večina med njimi je obdržala pečat obdobja, ko je bila Opatija središče za petične goste.

V zadnjem obdobju pa se je med arhitekturo 18. in 19. stoletja, pomešala sodobna umetnost oblikovanja in gradnje nepremičnin. Tako Opatija dobiva s svojimi slikovitimi vedutami povsem novo podobo, kjer se v arhitekturi meša duh starega časa iz obdobja Habsburžanov in novih trendov oblikovanja nepremičnin, tako luksuznih vil kot novih, prestižnih hotelov.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

Med njimi investitorji iščejo priložnosti za gradnjo na lokacijah z najlepšimi razgledi na Kvarner in dominantne otoke, kot sta Krk in Cres.

Ne nazadnje je Opatija tudi polna javnih kopališč in čudovito urejenih parkov, kjer sprehajalcu zastane dih. Nešteto vizualnih kulis, kjer človek lahko ujame v fotografski objektiv za svoje spomine: slikovite poglede in razglede daleč naokoli.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

Lungomare, ki jo je dal zgraditi Franz Joseph, je svetovno znana in izjemno lepa obmorska promenada, ki poteka od Voloskega do Lovrana. Na njeni 12 km dolgi poti, se lahko ne samo naužijete svežega zraka, temveč Vas ob hoji spremljajo tudi skrivnostni galebi, bučanje morja in pogledi na čudovite Habsburške vile, od katerih vsaka zase govori prav posebno in bogato zgodbo svoje davne preteklosti.

Leta 1889 so Opatijo uradno razglasili za klimatsko zdravilišče, pri čemer je bil naziv več kot zaslužen.
Danes lahko vse o bogati zgodovini Opatije izveste v Hrvaškem muzeju turizma, ki ima razstavne prostore v večjih nepremičninah.

Švicarska hiša, Villa Angiolina in Umetniški paviljon Juraj Šporer so lokacije, kjer Vas čakajo zgodbe mesta in njene bogate, davne preteklosti.

vila opatija studio da vinci nepremičnine

Opatija velja, poleg Rovinja in Dubrovnika za najprestižnejše hrvaško obmorsko mesto, kjer sta bogata zgodovina in tradicija, vdahnili mestu pečat, ki mu ga ne more nihče vzeti.

Tega se zavedajo tudi investitorji v luksuzne nepremičnine na hrvaški obali.

Prihajajo iz sosednjih držav. V največji meri iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Češke, pa tudi iz Rusije in Ukrajine.

Po podatkih notarske pisarne iz Opatije so cene nepremičnin na Opatijski rivieri v zadnjih šestih mesecih poskočile tudi do 100%.

Ko bodo konec leta 2022 »padle še obmejne kontrole točke« na mejah s Hrvaško, pa je pričakovati še večji utrip mesta in s tem povezano povečano povpraševanje po luksuznih nepremičninah tudi v tem mestu.

Po svoje je Opatija skrivnostna, mistična in graciozna jadranska lepotica, ki v svojih vedrih dveh modrin in prečudovite habsburške arhitekture, slikovitih parkovnih ureditvah ter obmorskih, romantičnih poteh, skriva v sebi »tisto nekaj več«, kar vsakega posameznika pokliče in hkrati pritegne k raziskovanju:

Te, ki očara v vseh opevanih lepotah in hkrati sebe. Saj ne nazadnje v vseh dolgih življenjskih poteh … tudi mi, hodimo le k sebi.

Opatija je nedvomno mesto, iz katerega se odpelješ bogatejši v duši za nova spoznanja ter doživetja … in se  hkrati vanj vedno znova in z veseljem vračaš:

po pogled na dve modrini, po nasmeh neznanca z ulice ali morda samo po vonj morja, pomešan s sivko … In ne nazadnje, da prisluhnemo šepetanju starih luksuznih vil…Toliko nam imajo povedati, če si le vzamemo čas zanje.

vila opatija studio da vinci nepremičnine


        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.