Stoletna obnovljena kamnita hiša na plaži (Pelješac)

studiodavinci (3)
studiodavinci (4)
studiodavinci (2)

Tip nepremičnine

Število sob

Bivalna površina

Površina parcele

Stoletna obnovljena kamnita hiša na plaži (Pelješac)

Ta čudovita hiša se nahaja v zgodovinskem središču Orebića, slikovitega obalnega mesta na polotoku Pelješac, tik ob glavni turistični promenadi in obali, le 5 metrov od morja.

Gre za stoletno kamnito hišo z bivalno površino 150 m2, katere arhitektura je ohranila vse najboljše značilnosti tradicionalne mediteranske gradnje. Hiša je sestavljena iz pritličja, prvega in drugega nadstropja.

V pritličju je dnevna soba, kopalnica in shramba. Dnevna soba se odpira na dvorišče, ki vodi v kuhinjo. Kuhinja je zelo lepo urejena. Ta del hiše je bil nekoč prostor za čolne in ribiško opremo, v domačem narečju “orsan”, zato v prostoru prevladuje čudovit star kamniti sodni obok (volat), v dalmatinskem arhitekturnem slogu, znanem kot “buta”.

Z dvoriščne stopnice vodimo na teraso s čudovitim pogledom na Korčulansko-Pelješki kanal, otok Korčulo, korčulanski arhipelag in odprto morje. Stopnice iz dnevne sobe vodijo v prvo nadstropje, kjer sta dve spalnici in kopalnica. V drugem nadstropju sta še dve spalnici in kopalnica.

Na prednjem dvorišču je shramba (shramba), na zunanji strani pa visoke ograjene kamnite stene zagotavljajo popolno zasebnost objekta. Parkirna mesta so v bližini.

Hiša je bila v celoti obnovljena leta 2007, narejene so bile popolnoma nove elektro in vodovodne inštalacije ter nameščen filter na vseh dovodih vode v hiši za preprečevanje nabiranja vodnega kamna (centralna enota čistilnega sistema se nahaja na dvorišču pred orsan). Talno ogrevanje je vgrajeno v pritličju in v vseh kopalnicah. Sobe so klimatizirane (hlajenje in ogrevanje). Dodaten izolacijski premaz ščiti hišo pred vlago pozimi, vsa okna v hiši pa imajo dvojno zasteklitev, ki je dodatna izolacija. Internetne povezave so vzpostavljene v vsaki sobi.

Ob prenovi objekta so bili izvedeni priključki za bodoči potencialni priključek na kanalizacijsko omrežje. Pri prenovi je bilo zelo poskrbljeno, da je hiša ohranila starinski, tradicionalen videz, ki v kombinaciji s sodobnimi dodatki daje hiši poleg izjemne funkcionalnosti tudi poseben estetski moment, ki ohranja duh časa in priča o bogati zgodovini in posebne lepote tega kraja.

Lokacija: Pelješac

Cena: 725.000,00 €

Cena za m2: 4.833,33 €

Je to nepremičnina Vaših sanj?

POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE.

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.