Najboljša mesta za investicije v nepremičnine v letu 2023: Lestvica in zgodovina

Investiranje v nepremičnine ostaja privlačna možnost za mnoge vlagatelje, kljub negotovim razmeram na svetovnem trgu nepremičnin. Kako se lotiti investiranja, da bi zmanjšali tveganja in povečali donosnost? V tem članku bomo predstavili najboljša mesta za investicije v nepremičnine v letu 2023 ter se dotaknili njihove bogate zgodovine.

1.LONDON

Photo by Benjamin Davies on Unsplash“The View from The Shard, London, United Kingdom

Mesto London je v letu 2023 zasedlo prvo mesto na seznamu najprivlačnejših mest za naložbe v nepremičnine. Gre za angleško prestolnico, ki jo naseljuje več kot 8 milijonov prebivalcev. Sprva je bil ustanovljen kot Londinium, središče rimske province Britanije, kasneje pa je postal glavno mesto Britanskega imperija. Danes predstavlja eno najpomembnejših poslovnih, kulturnih, političnih in izobraževalnih središč na svetu. Nahaja se ob reki Temzi na jugovzhodu Velike Britanije in se uvršča med največja mesta v Evropi po večini kriterijev. Poleg tega je tudi eno najpomembnejših svetovnih središč umetnosti, gospodarstva, izobraževanja, zabave, turizma in transporta, ter eno vodilnih finančnih središč. London je najbolj obiskano mesto na svetu po številu mednarodnih prihodov in ima največje število potnikov, ki prepotujejo njegove letališke sisteme.

V Londonu se nahaja, kar 43 univerz, kar predstavlja največjo koncentracijo visokošolskih ustanov v Evropi. Vse to prispeva k vedno večji potrebi po nepremičninah v tem mestu

2.Pariz

Photo by Stephen Leonardi on UnsplashParis, France

Pariz, tudi znan kot Paris, je glavno mesto in najbolj naseljeno mesto Francije, s 2.165.423 prebivalci na območju več kot 105 km² v letu 2019, kar ga uvršča na 30. mesto najbolj goste naseljenih mest na svetu. Od 17. stoletja dalje je Pariz eno največjih svetovnih središč za finance, diplomacijo, trgovino, modo, gastronomijo in znanost. Zaradi svoje vodilne vloge v umetnosti in znanosti ter zgodnjega sistema ulične razsvetljave je bil v 19. stoletju znan kot “mesto svetlobe”. Podobno kot London, so ga pred drugo svetovno vojno včasih imenovali tudi prestolnica sveta.

Eden izmed najbolj znanih simbolov Pariza je Eifflov stolp. Leta 1889 je bila v Parizu organizirana Svetovna razstava, ki je praznovala stoletnico Francoske revolucije. To so bila leta industrijske revolucije, napredka in znanstvenih odkritij. Francoski minister za trgovino in industrijo Edouard Lockroy je leta 1886 razpisal natečaj za 1000 čevljev (300 m) visok stolp. Na natečaju je zmagal predlog ateljeja Alexandra Gustava Eiffla. Pri načrtovanju stolpa so uporabili znanje, ki so si ga pridobili pri gradnji velikih mostov in viaduktov. Posebna pozornost je bila namenjena vetrovnim razmeram, manj pa potresni varnosti, saj Pariz ne leži na potresno nevarnem območju. Projekt je vključeval številne arhitekte in inženirje, med katerimi je bil glavni in odgovorni projektant Gustave Eiffel.

3.Berlin

Photo by Stefan Widua on UnsplashBerlin, Germany

Prva zabeležena omemba Berlina sega v 13. stoletje. Skozi svojo zgodovino je bil Berlin prestolnica Pruskega kraljestva, Nemškega cesarstva, Weimarske republike in Tretjega rajha. Pred drugo svetovno vojno je bilo mesto domovanje 4,7 milijonov ljudi. Med letoma 1949 in 1990 je bilo mesto razdeljeno na Vzhodni in Zahodni Berlin. Vzhodni Berlin je bil dejanska prestolnica Vzhodne Nemčije, medtem ko je bil Zahodni Berlin eksklava Zahodne Nemčije, obdana z Berlinskim zidom. Po združitvi Nemčije je Berlin postal ponovno prestolnica celotne države, kjer se je preselila večina državnih uradov iz prejšnjega zahodnonemškega glavnega mesta Bonna, ki je odtlej le “druga prestolnica” Nemčije.

Danes je Berlin eno izmed najpomembnejših kulturnih, političnih, gospodarskih in prometnih središč v Evropi. V Berlinu se nahajajo številne univerze in visoke šole, med katerimi so najbolj znane Humboldtova univerza, Univerza umetnosti, Svobodna univerza in Tehniška univerza. Zato je tudi povpraševanje po nepremičninah v tem mestu iz leta v leto v porastu.

4.MADRID

Photo by Florian Wehde on UnsplashCalle Gran Vía, Madrid, Spain

Madrid se uvršča na tretje mesto med največjimi evropskimi mesti, takoj za Londonom in Berlinom. V zadnjem letu se je Madrid na lestvici premaknil za dve mesti naprej, medtem ko se je Barcelona znova uvrstila na deveto mesto. Urbana aglomeracija Madrid ima tretji največji BDP [4] v Evropski uniji. Madrid ima velik vpliv na politiko, izobraževanje, okolje, medije, modo, znanost, kulturo in umetnost, kar prispeva k njegovemu statusu kot enega najbolj vidnih mest na svetu.

Kljub temu, da ima Madrid moderno infrastrukturo, je ohranil videz in občutek svojih zgodovinskih sosesk in ulic. Med najbolj znanimi znamenitostmi so Palacio Real, Kraljevo gledališče, ki je bilo obnovljeno leta 1850, Buen Retiro Park, ustanovljen leta 1631, Nacionalna knjižnica, stavba iz 19. stoletja (ustanovljena leta 1712), ki vsebuje nekatere zgodovinske španske arhive, veliko nacionalnih muzejev in Zlati triangel umetnosti, ki se nahaja ob Paseo del Prado in vključuje tri umetniške muzeje: Muzej Prado, muzej Reina Sofía, Muzej moderne umetnosti in muzej Thyssen-Bornemisza, ki dopolnjuje pomanjkljivosti drugih dveh muzejev. Palača Cibeles s fontano je postala simbolni spomenik mesta.

Madrid je dom dvema svetovno znanim nogometnim klubom, Real Madrid in Atlético de Madrid. Mesto je večkrat kandidiralo za organizacijo poletnih olimpijskih iger, vendar so bili njihovi predlogi zavrnjeni. Zaradi velike priljubljenosti nogometa je v Madridu povpraševanje po luksuznih vilah in luksuznih apartmajih.

5.Munchen

Photo by Daniel Seßler on UnsplashMarienplatz, München, Deutschland

München je glavno mesto Bavarske regije v Južni Nemčiji. Mesto ima dolgo zgodovino in bogato kulturno dediščino. Na območju današnjega Münchna so bili najdeni ostanki iz časa keltske naselbine, v srednjem veku pa je bil München pomembno trgovsko središče. Mesto je postalo prestolnica Bavarske leta 1506, ko je Maximilian I. bavarski postal vojvoda. München je postal znana turistična destinacija, znan po svojih znamenitostih, vključno z Marienplatzom, ki ga obdajajo znameniti zgodovinski stavbe, kot je stolnica Frauenkirche, znamenita katedrala v mestu.

München je tudi pomembno gospodarsko središče, sedež velikih podjetij, kot so BMW, Siemens in Allianz. Mesto je priznano po svojih pivskih festivalih, kot je Oktoberfest, ki privabi obiskovalce iz vsega sveta. München je tudi dom številnih kulturnih institucij, vključno z Bavarskim narodnim muzejem, Pinakotekami (zbirka treh umetnostnih muzejev) in Deutsches Museum (največji znanstveni in tehnološki muzej na svetu). Poleg tega München gosti letni filmski festival, ki je eden najpomembnejših v Evropi.

München ima dobro razvito infrastrukturo, z veliko možnostmi za javni prevoz in kolesarske poti. Zaradi svoje lege v bližini Alp, je mesto tudi priljubljena izhodiščna točka za pohodništvo in smučanje. V zadnjem času je bila v mestu uvedena omejitev prometa, ki je prispevala k izboljšanju kakovosti zraka in zmanjšanju hrupa v mestu.

Povpraševanje po nepremičninah v Münchnu je veliko, saj je mesto privlačno za življenje zaradi svoje kulturne ponudbe, gospodarskih priložnosti in lepega okolja. Münchenski nepremičninski trg je eden najdražjih v Nemčiji, saj cene stanovanj in hiš nenehno rastejo.

In ob koncu … se poklonimo v spominu se lani preminuli angleški kraljici Elizabeti 2.
Z eno izmed njenih najbolj prikupnih misli:

I have to be seen to be believed.

( Queen Elizabeth II )

Kaj nam priporočajo ob  obisku Londona?
Vabimo Vas k ogledu tega videa:

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.