Milenijci, luksuzne nepremičnine in zlato pravilo

milenijci luksuzne nepremicnince studio da vinci

Naša agencija Studio da Vinci d.o.o., spremlja za Vas tudi svetovne tendence na področju nepremičnin.

Ne samo cene in njihove trende, temveč tudi mnenja kupcev, želje lastnikov, vplive Covida 19 na nakupne navade ter ne nazadnje vplive rusko-ukrajinske vojne na aktualne svetovne nepremičninske destinacije. Glede na generacije se spreminjajo tudi življenjski stili in nazori ter s tem povezane vrednote v družbi.

Danes želimo izpostaviti mlajšo generacijo investitorjev v nepremičnine, imenovano »generacija Y – milenijci«.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

Sinonim za to posebno zanimivo generacijo je tudi »Generacija JAZ«, prva svetovna generacija internetnega obdobja in mobilnih aplikacij.

Ste vedeli, da v Sloveniji živi 378.000 milenijcev, medtem ko jih v ZDA prebiva, kar 71 milijonov?

Po demografskih prognostičnih podatkih bo leta 2025, kar 75 % delovno-aktivnih prebivalcev celega sveta, milenijcev, medtem ko je ta generacija v današnjem času v Ameriki zastopana v 22 % in letno ustvari 30,4 bilijona dolarjev.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

Pa poglejmo še na Kitajsko, kjer je generacija Y zastopana v 351-ih milijonih milenijcev, zato se v naslednjih letih pričakuje še večja ekspanzija na področju prodaje preko svetovnega spleta. Eno izmed področij, kjer se bo ekstremno povečal nakup in prodaja nepremičnin preko interneta (brez ogledov v živo) pa je tudi področje luksuznih nepremičnin.

In prav v tem segmentu nepremičnin se predvsem pri generacijah, ki so dobesedno zrastle ob internetu, pričakuje povečan trend nakupa preko svetovnega spleta: z ogledom video predstavitvenih vsebin luksuznih in tudi poslovnih nepremičnin.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

Zelo milenijci cenijo lastne izkušnje in zanimiv življenjski slog, ki ga radi objavljajo na družbenih omrežjih. Izjemno so tudi okoljevarstveno naravnani in predvsem cenijo ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.

»Deloitte že deseto leto raziskuje mnenja milenijcev in pripadnikov generacije Z in ugotavlja, da se je življenje teh generacij spremenilo, vendar vrednote, za katere se zavzemajo, ostajajo iste. Idealizem ostaja kot tudi želja po boljšem svetu in prepričanje, da bi podjetja morala storiti več za družbo, v kateri delujejo“ je povedala Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica družbe Deloitte za Slovenijo.

Po podatkih strokovne analize American Modern Insurance Group, ima kar 86 % milenijcev v Ameriki interes kupiti lasten dom. V veliko večji meri zaupajo naložbam v nepremičnine kot njihove pretekle generacije, ki so več vlagale v delnice različnih družb.

Tudi na področju nepremičnin pri nas se iz leta v leto povečuje delež milenijcev, ki kupujejo svojo prvo nepremičnino in pri nakupu le-teh imajo kar velike želje in zahteve. Poleg lege in same kvalitetno izdelane nepremičnine je njim pomembna tudi nadstandardna notranja oprema in kot tudi kaj nudi neposredna okolica.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

Tej generaciji več pomeni kakovostno preživljanje prostega časa, okusna hrana in dobra pijača, lepi razgledi, šport (ali pa tudi ne), definitivno pa jih ne zanima življenje, kjer se je pretežni del časa treba posvetiti službenim obveznostim. Ker je njihov čas zelo dragocen in ga zelo cenijo, ga niti ne želijo izgubljati s tem, da bi hodili na oglede nepremičnin.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

Zato se je začel način prodaje nepremičnin na svetovni ravni, naglo spreminjati in se vedno več nepremičnin kupi, kar preko svetovnega spleta.

Ravno s tem namenom naša družba uvaja nov segment storitev, in sicer:

Video produkcija in profesionalno fotografiranje nepremičnin ter pisanje marketinških tekstov in oblikovanje katalogov za prodajo nepremičnin.

Danes namreč ni več dovolj, da na svetovni splet prodajalec ali agencija objavi suhoparne podatke, katero nepremičnino prodaja ter priloži nekaj na hitro izdelanih fotografij.

Investitorji želijo imeti čim bolj natančno sliko o nepremičnini, ki si jo ogledujejo preko interneta.

Zato pa je potreben realen prikaz nepremičnine z vsemi plusi in minusi posameznega prestižnega apartmaja ali luksuzne vile kot tudi same neposredne okolice.

Velik pomen pri izbiri predvsem luksuznih nepremičnin imajo razgledi.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

Ne nazadnje v svetu nepremičnin še vedno veljajo 3 zlata pravila, kaj je pri nepremičnini najbolj pomembno:

Lokacija, lokacija in še enkrat lokacija!

Torej se bo svet nepremičnin tudi v prihodnje vrtel okoli izjemno lepih in zanimivih lokacij. Generacije milenijcev, ki bodo kupovali svoje nove domove ali počitniške destinacije. Predvsem je pomembno to, da bo do celotnega postopka nakupa ali prodaje prišlo preko svetovnega spleta (brez ogledov v živo in fizičnega stika med kupcem, prodajalcem in agencijami).

Bodite med prvimi, ki lahko naroči video vsebine za potrebe trženja nepremičnin. Veselimo se Vašega cenjenega klica ali sporočila.

milenijci luksuzne nepremicnine studio da vinci

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.