Potovanje iz Bleda do Zadra in čudovitega Dubrovnika

Davinci luxuryrealestate

Preteklo leto je London Post  razglasil Hrvaško za državo številka 1, za investicije v nepremičnine v svetu.

To leto sta pristala na lestvici najbolj zaželenih evropskih mest za življenje (na portalu Money):

Dubrovnik na 4. mestu in Zadar na 17. mestu.

Medtem ko je slovenski Bled, s vso svojo čarobno lepoto in mistiko,  pristal na 13. mestu.

BLED

ZADAR

Pa pojdimo najprej na Bled, pravljično mestece na sončni strani Alp...

Širom sveta je prepoznan po otočku sredi jezera, z znano cerkvico Marije kraljice, Vse naokoli se razprostirajo čudoviti pogledi na vršace Triglavskega narodnega parka.

Da ima prostor izjemno energijo in zdravilne učinke, je leta1852 odkril že slavni švicarski zdravnik Arnold Rikli. Iskal je kraj, kjer bi lahko pozdravil vse svoje bolezni ter slišal za zdravilne učinke Bleda in njegovega jezera ter narave, ki ga obdaja.

Na Bledu mu je ugajala klima in sveži zrak tako da se je sam kmalu pozdravil.

Nad Bledom pa je bil tako navdušen, da je čez dve leti razvil vrhunsko evropsko zdravilišče za premagovanje bolezni in utrjevanje zdravja.Njegovo zdravljenje je temeljilo na kopanju v mrzli vodi, golem sončenju in sprehodih v naravi.

Zanj so bila namreč voda, sonce in zrak vir zdravja

Znan je njegov rek: »Voda je seveda  koristna, še bolj zrak in največ svetloba.«

Tako je Bled do današnjih dni ostal priljubljen kraj za oddih in sproščujoče trenutke v naravi.

Nepremičnine so imele v tem kraju vedno zavidljivo visoko vrednost, posebej vse tiste hiše in vile ob jezeru. Redko je moč kupiti zemljišče v bližini jezera, kjer je še možno graditi hišo. Nad Bledom smo navdušeni tako domačini kot tudi tujci, ki so tudi med pogostimi  kupci nepremičnin.

V primeru, če Vas zanima nakup nepremičnine na Bledu ali v njeni okolici, nas lahko kadarkoli pokličete. Pomagali Vam bomo poiskati najboljšo možno opcijo nakupa nepremičnine za Vas.

Zadar, poznan kot mesto s čudovitimi sončnimi zahodi in edinstvenimi morskimi orglami.

Zadar in vsa regija doživlja v zadnjih letih pravi razcvet, saj ima odlično geografsko lego in avtocestne povezave tako do celine, kot tudi do mest vzdolž Jadranskega morja. Obdan je s čudovito naravo in bližino svetovno znanih nacionalnih parkov. Prav tako je v Zadarskem arhipelagu veliko število majhnih otočkov, ki so pravi raj za navtične navdušence.

Kot eno izmed največjih prednosti Zadra na portalu Money Inc., se izpostavljajo raznolike plaže: peščene, kamnite, prodnate, divje in tudi tiste, zelo urejene.

Vsak turist lahko izmed vseh teh najde tisto, ki je njemu všeč.

Veliko je tudi borovcev in ostalih dreves, kjer poleg sence nudijo prijeten prostor za oddih s svojim svežim mediteranskim zrakom in škržati, ki so stalni spremljevalec in poskrbijo za edinstvena zvočna, sproščujoča doživetja na plažah.

Posebno znane so plaže: peščena Kraljičina plaža v Ninu, Plaža Ljubač, kjer kraljuje pesek, plaža Sveti Peter nudi prostrani borov gozd in mesta plaža Punta Bajla, ki je povezana s pešpotjo ob morju.

 

Sezonska hrana in obilo naravnih lepot, ki kličejo po nepozabnih doživetjih.

V teh krajih lahko začutite, da ima dimenzija časa povsem drugo obliko, pravzaprav jo izgubi.

Med staromorskimi uličicami in trgi, je moč zaznati bogato ponudbo sezonske hrane, ki jo pridelujejo lokalni kmetje. Prav tako je moč začutiti vonj po svežih ribah, ki jih vsako jutri pripeljejo ribiči s svojimi čolni iz jutranjega ulova, v staro ribarnico.

Blage zime in veliko število sončnih dni, omogoča ljubiteljem narave in svežega zraka obilo priložnosti za izlete v naravi v nesporednji okolici, v teku celega leta.

Za ljubitelje pohodništva in plezanja je tu  Paklenica, v vseh svojih mogočnih in skrivnostnih lepotah ter nepozabnih razgledih na morje. Ne samo sončni zahod, nepozabno je tu dočakati tudi sončni vzhod, v vseh bogatih in čarobnih barvah prebujajočega se jutra.

Medtem, ko obstaja zelo velika verjetnost, da se kot ljubitelj potapljanja, zaljubite v kristalno čisto kornatsko morje v Talaščici, na Dugem otoku.

Zadar s svojo okolico ima tudi zelo bogato zgodovino, o čemur pričajo razni znani spomeniki in muzeji, med drugim tudi Muzej soli.

Nenazadnje so tu še vse dejavnosti, ki so na voljo adrenalinskim odvisnežem. Od raftinga na reki Zrmanji, gorskega kolesarjena po raznih kotičkih narave.

Tu je tudi Nacionalni park Krka, ki je poleg Plitvičkih jezer najlepši park  s slikovitimi slapovi, reko  in zelenilom, ki jih obdaja.

Vse našteto je velikokrat tudi razlog, da se od vseh lepot narave človek zaljubi v ta košček sveta in si zaželi kupiti svojo nepremičnino, da se bo vedno znova in z veseljem vračal v te kraje: po nova doživetja in morske utrinke življenja.

 

Dubrovnik, mesto izjemno bogate zgodovine
Nastanek mesta Dubrovnik, je povezan z uničenjem in propadom starega rimskega mesta Epidaura (današnjega Cavtata), v 7. stoletju.
Pozneje se je mesto razvilo v pomembno trgovsko središče mestne državice, Dubrovniške republike, ki je cvetela v svojem cvetu vse do leta 1808.
Od leta 1979 je Dubrovnik dobil svoje zavidljivo mesto tudi na UNESCO-vem seznamu svetovne kulturne dediščine.
V tem starodavnem mestu z bogato zgodovino, tradicijo in arhitekturo, vsako leto poteka mnogo kulturnih dogodkov, med katerimi izpostavljamo Festival gledališč in Dubrovniške poletne igre.
Prav v tem romantičnem mestecu se rade zadržujejo tudi svetovne zvezde iz sveta športa, filma, glasbe in umetnosti.
Tu so v preteklosti snemali tudi filme kot so Igra prestolov, Vojna zvezd, Film o Robinu Hood-u.
Vse našteto daje tej lokaciji in njenim nepremičninam, svojevrsten pečat dodane vrednosti.Kjer se prepletata bogata zgodovina in občudovanja vredna arhitektura, je moč na vsakem koraku čutiti mističnost tega mesta, Kot bi vsaka hiša govorila svojo zgodbo, določene jih govorijo naglas, druge šepetajo in ostale nemo molčijo.
V vseh teh nepremičninah je odsev zgodovine še vedno zelo močno prisoten.
Ohranjanje kulturne dediščine pa ena od prioritet mesta.
 Dubrovnik, je zanimiv in  privlačen tudi kot izhodišče, ki ga nudi vsem obiskovalcem, ki se podajajo na Elifatsko otočje in otok Mljet, kjer kraljuje še en hrvaški Nacionalni park.

Elafiti ali Jelenji otoki, so sestavljeni iz večih otokov, med katerimi pa je Šipan največji in najbolj naseljen. Poznan je po svojih vinogradih in oljčnih nasadih ter številnih zgodovinskih spomenikih, med katerimi so tudi samostani in cerkve.

V sami sredini otočja, je nahaja otoček Lopud, kjer lahko uživate na čudovitih peščenih plažah. Najbližji otoku Dubrovniku pa je Koločep, kjer je čisto morje polno rib in školjk.

Pa se ustavimo še na Mljetu, največjem otoku dubrovniškega arhipelaga, ki je poznan po pripovedkah in legendah.

Ta otoček Vam resnično nudi veliko priložnosti za prekrasne sprehode v naravi, planinarjenje, vožnje s kanuji ali pa preproste užitke s kolesom in raziskovanje otoka po svoje.

Otok je kot ustvarjen za ljubitelje divje narave, aktivnega oddiha in svojevrstnih raziskovanj.

Obilje kulinaričnih okusov in zgodb, ki se prepletajo v 2600 sončnih urah leta, medtem ko še nič nismo rekli o 1001 noči na tem delu Jadrana.

V Dubrovniku so dnevi brez sonca prava redkost, kar daje mestu svojevrsten pečat obilja tudi v vseh sočnih dneh leta.

Tu je moč v raznolikih tavernah in restavracijah, vonjati in okušati raznolike okuse vseh svetovnih kuhinj, z največjim poudarkom na lokalno pridelani hrani in svežim ulovom raznovrstnih morskih rib in školjk, iz kristalno čistega morja.

Za mediteranko klimo, ki kraljuje na tem obmorskem področju, so značilne blage zime in dolga, vroča poletja. V tem času se še posebej prilegajo za oddih hladni borovi gozdički in ciprese, oboje tako značilno za dubrovniški obmorski svet.

Nepremičninska družba Da Vinci luksuzne nepremičnine,

Vam nudi za nakup  na področju Jadrana izjemne in posebej izbrane nepremičnine.

Ni se težko zaljubiti v mesti, kot sta Zadar in Dubrovnik ter si ob tem zaželeti poiskati svoj novi dom ali nepremičnino za oddih.

 Da Vinci je vse, kar je počel, ustvarjal »po meri človeka«. Temu preprostemu delovanju sledimo tudi mi in se Vam v naši agenciji z največjim veseljem posvetimo.

Vaše želje so za nas novi izziv. Vaše zadovoljstvo,ko je naše delo uspešno zaključeno in ste Vi z nepremičnino zadovoljni, je za nas največja nagrada.

Naša ponudba nepremičnin je skrbno izbrana, saj Vam želimo ponuditi najboljše, kar trg ponuja, zato so luksuzne vile z bazeni in dih jemajočimi pogledi na prostranstvo morja za nekoga izmed Vas, lahko novi dom, medtem ko drugi to isto nepremičnino kupuje kot investicijo za dolgoročno oddajanje skozi vse leto.

Pri nas ste dobrodošli tako investitorji kot posamezniki, kot tudi investicijski skladi ali podjetja, ki gradijo ali investirajo na področju nepremičnin.

Naš portfelj ustvarjamo za vse Vas z namenom, da vam lahko ponudimo le najboljše.

»Nepremičnine so novo zlato«,  je naše vodilo in potrudili se bomo, da v vseh naših skupnih zgodbah, upravičimo Vaše zaupanje.

Izbrati agencijo Da Vinci za sodelovanje na področju nepremičnin, je mnogo več kot le Vaša izbira. Je hkrati naša obveza, da Vas bomo z vsem našim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami, vodili v vseh fazah postopkov nakupa ali prodaje nepremičnine.

Morje nepremičnin ob Jadranskem morju čaka na Vas, da jo izberete, kot školjko v globinah modrine: najlepšo in najdragocenejšo za Vas- tisto, katera nosi v sebi biser, ki Vas bo osrečeval in Vam nudil najlepša doživetja.

Na vseh poteh v naših življenjih so tudi ovinki, stopnice in kak predel, ki bi ga bilo bolje preskočiti. A vedno ni lahko.

Tu smo za Vas – vedno: dosegljivi, ustrežljivi, poslušljivi in predvsem odločeni, da vse, kar je najboljšega v nas, skrbno čuvamo za Vas: da Vas presenetimo in hkrati olajšamo pot do Vaše sanjske nepremičnine.

In na koncu: naj ne ostane samo pri naših besedah in obljubah.

Preizkusite nas in videli boste, da z našo agencijo vedno dobite več, kot ste pričakovali in predvsem, da se vedno potrudimo po najboljših močeh, da upravičimo Vaše spoštovano zaupanje.

Veselimo se sodelovanja z Vami in verjamemo v pozdrav Julija Cezarja:

 »Veni.Vini.VI(n)ci.

        Hiše

        Zemljišča

        Stanovanja

        Luksuzne vile

        Luksuzni apartmaji

        Poslovne nepremičnine

        Interierji

        Raziskovalec

        Glasbena skrinja

        Dogodki in doživetja

        Oddaja

        Iščemo …

        Investicijski projekti

Pes je od nekdaj veljal za človekovega najboljšega prijatelja in tako je ostalo vse do današnjih dni.

Mnoge raziskave potrjujejo, da imajo psi izjemne terepevtske učinke tako na otroke, vse družinske člane, na bolnike, kot tudi na ljudi na delovnih mestih. Pes, kot družba v pisarnah povečuje delovno učinkovitost in sprošča stres.

V domačem okolju v vsako družino vnaša veselje in boljše razpoloženje. Je resnično “sreča na vrvici:”

Še boljše je, če biva v okolju, kjer vrvice sploh ne potrebuje.

Zato smo kot nepremičninska družba zelo spoštljivi in ljubeznivi do psov, kot tudi do vseh drugih živih bitij in vseh vrst hišnih ljubljenčkov.

Pri nas ste tudi v družbi svojega psa vedno dobrodošli.